Udskriv siden
Frezz (dansk) > Butikker > Billedgalleri > Opskrifter med billeder > Abrikos- og valnøddetærte

Abrikos- og valnøddetærte

AnmeldelseAnmeldelseAnmeldelseAnmeldelseAnmeldelse
Kategori: Desserter og kage
Tilberedningstid: 1 time(r) 5 minut(ter)
Arbejdstid: 20 minut(ter)
Antal personer: 4 stk.

Ingredienser:

Dej:
150 g hvedemel
150 g usaltet smør
100 g sukker
1 stk æg

Fyld:
50 g valnødder
50 g pistacienødder
100 g tørrede abrikoser
1 spsk honning
1/2 tsk kanel
1 stk æg

Pynt:
frisk citronmelisse
2 spsk flormelis

Fremgangsmåde:

Mørdej: Mel, smør, sukker og æg æltes godt sammen og stilles i køleskabet 1 time. En tærteform smøres med smør. Derefter rulles dejen ud til ca. 5 mm tykkelse og lægges i tærteformen. Den stilles i fryseren i 1 time.

Fyld: Hak valnødder, pistacie og abrikoser groft. Rør det sammen med honning, kanel og æg.

Hæld fyldet i tærteformen og bag den i en forvarmet ovn ved 160°C i ca. 50 minutter.

Serveres lun eller kold og pyntes med citronmelisse og flormelis.
Tilbage
Abrikos- og valnøddetærte
 

Anmeld opskrift

Man kan fremad se, at de har været udset til at læse, at der skal dannes par af ligheder.